bakblogg

Pizzadeg – God med durumvetemjöl

Supergod pizzadeg med durumvetemjöl.
Degen räcker till 2st ugnsplåtsstora pizzor.

25 g jäst

2 dl vatten
1 msk honung
1 tsk salt
2 msk olivolja
2,5 dl vetemjöl special
3 dl durumvetemjöl

Värm vattnet till fingervarmt =37°
Rör ut jästen i vattnet.
Tillsätt honung, salt och olivolja.
Häll till sist i de båda mjölsorterna.
Arbeta degen i några minuter.

Låt jäsa i bunken under bakduk i 45 min.

Kavla ut degen tunt på två bakplåtspappersklädda ugnsplåtar.
Lägg på valfri fyllning.

Grädda i 250° tills pizzan fått fin färg i ca 15 min.

Två förslag på fyllningar hittar du här!
______________________________________________________
Kategorin brödrecept hittar du HÄR >>
0
yes

7 svar till “Pizzadeg – God med durumvetemjöl

  1. God morgon fina du !

    Så gott och så fin du är 🙂
    Jag tycker också att kanske bara toppa….du är fin i det långa.
    Visst prioriterar man inte sig själv så mycket 😉
    Jag har nog inte klippt mig på evigheters evigheters 😉
    Jag ska också ta och klippa och det får nog bli en del ;)få bort det trasliga.

    Ha nu en god helg och tack för allt härligt inspiration som du
    delar med dig ! 🙂

    Kram från mig

  2. Browneyedgirl skriver:

    Godmorgon =) Älskar pizza sallad, så jag tackar för tipset.
    Ha en toppen fredag nu, kramen =)

  3. Å vad gott med pizzasallad .Så tack rara du för receptet .Ha en mysig fredag. Kram Rita

  4. Rutiga pricken skriver:

    Gott, gott!!

    Trevlig helg!!
    kram lisa

  5. Annas röda stol skriver:

    Tack för tipset!!! Det är inte dumt med de där kryddpåsarna 🙂 Ha en bra dag. Kram Anna

  6. Blommiga Rutan skriver:

    Hej!

    Tack för tipset! Det ska jag prova nästa gång vi gör pizza!

    Trevlig helg
    Kram Anncathrine

  7. Önskar dig en jättefin helg
    Kramar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »