Bröd - Frallor

Kalljästa filmjölksfrallor

Kalljästa filmjölksfrallor – Detta recept ger 12 st frallor
Goda och saftiga frukostfrallor som du förbereder på kvällen och bakar av på morgonen.
*

Recept

50 g jäst
6 dl filmjölk
½ dl krossade linfrön
2 tsk salt
2 msk honung
3 dl grahamsmjöl
8,5 dl vetemjöl
*
På kvällen:
Rör ut jästen med lite filmjölk. Tillsätt resten av filmjölken, linfrön, salt och honung.
Arbeta sist in de båda mjölsorterna. (degen ska vara ganska kladdig)
Forma med fuktad hand degen till 12 st bullar och lägg dem på en ugnsplåt.
(om du vill kan du toppa med lite linfrön eller doppa bullarna i grahamsmjöl)
Slå plastfolie över plåten och låt stå i kylen över natten.
 
På morgonen:
Sätt ugnen på 250° Tag ut plåten från kylen. Låt bullarna stå i rumstemperatur tills ugnen är varm.
När ugnen är uppe i temperatur sätter du in bullarna mitt i ugnen och sänker värmen till 225°. 
*
Grädda mitt i ugnen i ca 12 min.

3 svar till “Kalljästa filmjölksfrallor

  1. Sofi skriver:

    Hej vännen!

    Det var en söt liten räkälskare!:)

    Stort tack för ditt fina inlägg! Kände att jag ville dela med mig av hur jag mår och inte låtsas att allt är bra hela tiden:) Vi är ju rätt bra på det annars precis som du skriver.
    Jag är så glad över allt stöd jag fått av alla er!

    Önskar dig en fin kväll!

    Stor kram från mig

  2. Nilla Q skriver:

    Ja, han ser verkligen nöjd ut:)

    Ha en skön kväll!

    Kram Pernilla

  3. Browneyedgirl skriver:

    Så söt =) Min son älskar med räkor….Hoppas du mår fint, ha det bäst, kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »