bakblogg

Kalljästa frallor – Vetemjöl Special

Kalljäst frukostbröd – Nattjäst


25 g jäst

4 dl vatten
1 dl mjölk
1 msk strösocker
1,5 tsk salt
1,5 dl grahamsmjöl
9 dl vetemjöl special
sesamfrön

På kvällen:
Rör ut jästen i 1 dl vatten.
Häll i resten av vattnet och mjölken.
Häll i strösocker, salt och de båda mjölsorterna.
Arbeta ihop degen.
(degen ska vara kladdig)
Täck över bunken med plastfolie.
Låt vila i rumstemperatur i 30 min.
Låt sedan jäsa över natten i kylskåp.
På morgonen bakar du ut brödet:
Mjöla bakbordet och tryck ut degen ca 2 cm tjockt.
Skär degen i ca 15 bitar.
Pensla bröden med vatten och strö över sesamfrön.
Gräddas på bakplåtspappersklädd plåt.
Mitt i ugnen i 225° i ca 15 min.
______________________________________________________
Fler recept på kalljäst bröd hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
1
yes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »