Pajer - Söta

Rabarberpaj med smuldeg

Rabarberpaj med smuldeg – Lättbakad smuldegspaj
*
Rabarber
500 g rabarber (ca 1 liter)
1,5 dl strösocker
1 msk potatismjöl
*
Smuldeg
100 g smör
2 msk strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
*
Gör så här:
Skala rabarber. Skiva i 1 cm bitar. (späda rabarber behöver inte skalas)
Blanda rabarber med strösocker och potatismjöl. Bred ut i en pajform.
Smält smöret i en kastrull. Drag åt sidan. Blanda ner strösocker, vetemjöl och havregryn.
Smula smuldeg över rabarberbitarna. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 20 min.
*
Servera med tex. vaniljglass

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »