Mat - Kassler

Kassler med persiljesås och apetina

Kassler med persiljesås och apetina (ca 4 port)
*
Recept
500 g kassler
3 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
0,5 dl hackad persilja
salt/vitpeppar
2 st tomater
1 st Apetina classic, 150g se bild!
*
Gör så här:
Skär kasslern i skivor och lägg i ugnsfast form. Vispa ihop creme fraiche och grädde.
Tillsätt hackad persilja och smaka av med salt/peppar. Häll såsen över kasslern.
(var lite försiktig med saltet eftersom både kasslern och apetina ger ifrån sig sälta)
Klyfta tomaterna och strö ut över kasslern. Toppa med smulad Apetina.
Tillaga mitt i ugnen i 200° i ca 20 min.
*
Servera med tex. ris och sallad

7 svar till “Kassler med persiljesås och apetina

  1. Anonym skriver:

    Det ser så gott ut men jag är rädd att det blir väldigt salt!

  2. Småländskan skriver:

    Det får jag lov och testa i helgen 🙂

  3. Madame Edith skriver:

    Det går bra att dra ner på saltet om du vill, (½ msk som det står i receptet = 1,5 tsk) Mitt förslag är att du börjar med en mindre mängd salt, provsteker en bit av köttfärsen och tillsätter mer salt om du önskar. Kryddningen är perfekt efter mina smaklökar men precis som du skriver kanske du skulle uppleva det för salt. Så testa dig fram så att det blir precis som du vill ha det för biffarna är verkligen jättegoda.

    Lycka till!

  4. Madame Edith skriver:

    Det tycker jag absolut, supergoda!!

  5. Småländskan skriver:

    Nu har jag testat dom! Supergoda!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »