Bröd - Långpannebröd

Långpannebröd med havregryn

Långpannebröd – Saftigt och gott med havregryn (ca 24 st)

50 g jäst
8 dl mjölk
5 dl havregryn
50 g smör
1 msk honung
2 tsk salt
Ca 9 dl vetemjöl
 
Koka under omrörning upp mjölken och havregrynen till en gröt.
Rör ner smöret.
Låt gröten svalna till fingervarmt = 37°, (ca 15 min)
Blanda ut jästen med lite av gröten.
Tillsätt resten av gröten och samtliga övriga ingredienser.
Arbeta ihop degen.
Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
 
Tryck ut degen på en bakplåtspappersklädd djup ugnsplåt.
Skär degen i valfria stora rutor.
Låt jäsa på plåten under bakduk i 30 min.
(Tips! Brödet blir extra fint om du penslar det med vatten och strör över havregryn)

Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 25 min
______________________________________________________
Fler recept på långpannebröd hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>

2 svar till “Långpannebröd med havregryn

  1. Klart att Du ska ge ut en bok, men gör en riktig bok vad Du än gör! Jag, som är fullkomligt urusel i köket och har varit så i hela mitt liv, har provat på litet av varje av dina recept och med riktigt bra resultat också. Och kan jag, så kan alla…kollar in Din blogg varje dag…/Lilla gummann

  2. Madame Edith skriver:

    Vad roligt!! Tanken är att man inte på något sätt ska behöva vara varken proffs eller superintresserad av matlagning för att kunna ha nytta av mina recept. Äta måste vi ju allihop så matlagning berör vi ju alla mer eller mindre. Som jag nämnt lite tidigare i bloggen så är ju inte min tanke att satsa på snygga uppläggningar och avancerade maträtter med ovanliga ingredienser. Tanken är att det ska vara lättlagat med få ingredienser. Och min målgrupp är vanliga, trevliga människor som dig som kanske tycker att det finns roligare saker i livet än att stå flera timmar i köket.
    Jag gissar att du med vanlig bok menar en tryckt bok 🙂 Jättebra att få veta din åsikt. Stort tack för din kommentar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »