Mat - Grönsaker

Ångkoka broccoli i sil

Jag brukar tipsa er om att ångkoka broccoli som tillbehör till en del av mina maträtter. Idag tänkte jag visa er hur jag gör när jag ångkokar. Jag använder ingen speciell ångkok utan använder helt enkelt en vanlig gryta med lock och en sil. I botten på grytan häller jag några centimeter vatten och sedan lägger jag grönsakerna, i detta fallet broccoli, i silen. Silen hänger jag på kanten av kastrullen och lägger på locket över silen. Sedan får vattnet koka och ångan som stiger ångkokar då broccolin. Väldigt smidigt och skönt att inte behöva någon specialutrustning för att kunna ångkoka. Vattnet som kokat brukar fånga upp en del näringsämnen från grönsakerna så det brukar jag göra sås på.
Tips! Tillaga även broccolistammen 

3 svar till “Ångkoka broccoli i sil

  1. Agneta K-Åhs skriver:

    Tack för alla bra recept Edith! Bra att du visar bild på "Maizena". För mig som är 60+ är det nämligen något helt annat än redning. Maizena förr i tiden stod för majsmjöl.

  2. Madame Edith skriver:

    Hej Agneta, jag var rädd för att det skulle uppfattas som att jag menar majsmjöl så därför visar jag med en bild vad jag menar. Det är lättare att förklara så tycker jag och har man mobilen med sig i butiken kan man ju kolla på bilden så att man köper rätt 🙂 Maizena redning är toppenbra tycker jag, jag använder den väldigt ofta och det blir alltid bra resultat på både stuvning och såser. Önskar dig en fin dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »