Mat - Såser - Varma

Fisksås

Fisksås med gräslök – Passar till de flesta fisksorterna (ger drygt 5 dl färdig sås)

*

Recept

3 dl creme fraiche

1 dl mjölk

1 dl vatten

ca 1 dl hackad gräslök

1 fiskbuljongtärning

Salt/vitpeppar

Maizena redning

*

Gör så här:

Koka under omrörning ihop alla ingredienser till såsen. När buljongtärningen smält smakar du av med salt och peppar.

Rör ner maizena redning tills såsen blir så tjock som du önskar. Låt småputtra. Klar att servera.

(den gula löken på bilden har jag använt till laxen, inte till såsen)

4 svar till “Fisksås

  1. Ewa NIlsson skriver:

    Jag har länge funderat på om det går att göra bullar av bakpulverdeg och det visar ju du att det verkligen. Stort tack för receptet och trevlig helg!

  2. Anonym skriver:

    Jag skickade denna länk till min dotter som nu bor i sin första egna lägenhet. Hon har gjort dem flera gånger och tycker det var både smidigt och gott!

    Ewa

  3. Madame Edith skriver:

    Hej Ewa, vad kul att din dotter testat att baka efter ett recept här på bloggen 🙂 Kanske hittar hon fler recept som hon vill testa 😀 Hälsa henne så gott och önska lycka till med nya lägenheten. KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »