Bröd - Långpannebröd

Mycket lättbakat bröd som smakar som pain riche

Lättbakat bröd med endast en jäsning – Suuupergott!! och världsenkelt att baka 🙂 ca 30 st
Smakar som pain riche – X-tra bild HÄR >> Ingår i kategorin EDITHS BÄSTA >>
5 dl vatten
1 dl mjölk
25 g jäst
3 tsk salt
1 msk sirap
Ca 14 dl vetemjöl
Ca 2 dl sesamfrön
(stora förpackningar med skalade sesamfrön finns att köpa i matbutikens hälsohylla)
 
Värm vatten och mjölk till fingervarmt = 37°
Rör ut jästen med lite av vattenblandningen.
Tillsätt resten av vattenblandningen, salt och sirap.
Arbeta in mjölet. (när degen släpper bunkens kanter är mjölmängden lagom)
Låt degen jäsa i bunken under bakduk i en timme.
 
Häll ut degen på en bakpappersklädd plåt.
Tryck med blöt hand ut degen på hela plåten.
Pensla ev. på mer vatten och täck degen med sesamfrön. (ca 2 dl)
Skär degen i valfria stora rutor. (använd kniv eller pizzaskärare)
Grädda mitt i ugnen i 250° i 13-15 min.
(skär ev. brödbitarna i trianglar, se bild!)
_________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »