Mat - Torsk

Rödspätta i dillsås

Rödspätta i dillsås – En fiskrätt där man i smyg slickar i sig sista såsen från tallriken. Ca 4 portioner
Recept
400 g rödspättafiléer
1 dl vatten
1 dl mjölk
1 fiskbuljongtärning
2 dl creme fraiche 34%
1 dl vispgrädde
2 tsk fiskkrydda
Vitpeppar
0,5 dl hackad dill
 
Gör så här:
Tillaga fiskrätten i en djup stekpanna med lock.
Låt en buljongtärning smälta i kokande vatten och mjölk.
Vispa ner creme fraiche och grädde. Koka ihop. Smaka av med fiskkrydda och vitpeppar. Rör ner dillen
Lägg ner rödspättan så att den täcks av såsen. Småkoka under lock i ca 3 min.
Servera med tex. kokt potatis eller ris och gröna ärtor
 

3 svar till “Rödspätta i dillsås

  1. Tack för tipset! Det finns inget bättre än att ha en massa goda leftovers när livet rusar i högt tempo!

    En fin söndag till dig!

    Kram Jenny

  2. Madame Edith skriver:

    Tack detsamma 😀 KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »