bästa

Tzatziki

Tzatziki – Tips! Låt tzatzikin stå i kylen och dra till sig smakerna över natten så blir den allra godast.
Gott som tillbehör till grillat 😀

½ stor gurka
1 tsk salt

3 dl grekisk yoghurt, tex. 10%
1 msk olivolja
1 krm svartpeppar
1-2 vitlöksklyftor

Dela gurkan på mitten, gröp bort den vattniga delen av gurkan.
Riv den fasta gurkan grovt på rivjärn.
Lägg gurkan i ett durkslag. Strö över salt. Låt vattna ur (ca 1 timme)

Blanda samman yoghurt, olivolja och svartpeppar.
Pressa ner valfri mängd vitlök.

Krama ur sista vätskan ur gurkan och blanda ner gurkan i röran.
Låt tzatzikin stå i kylen i minst 1 timme, eller längre läs ovan!
_________________________________________________________________________________
Fler recept på kalla såser / röror hittar du HÄR >>
________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>

2
yes

2 svar till “Tzatziki

  1. Hemma på Sjuan skriver:

    Ser supergott ut, inte så ofta vi gör paj här hemma men detta måste jag testa, kram

  2. Madame Edith skriver:

    Vad kul 😀 Receptet kommer under morgondagen. KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »