Mat - Cheesecake

Cheesecake med skinka

En festlig och god cheesecake med skinka, rödlök och hackad dill
*
Börja med att smälta 75 g smör och mixa 6-8 skivor kavring (bröd)
Blanda ihop. Tryck ut i springform Ø ca 24 cm. Ställ i kylen.
______________________________________
Fyllning
5 gelatinblad
3 dl creme fraiche, 34%
400 g färskost
1 liten rödlök
ca 250 g rökt skinka
1 dl hackad dill
Salt/vitpeppar
*
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Rör ihop creme fraiche och färskost.
Skala och finhacka rödlöken. Strimla skinkan. Blanda ner lök, skinka och dill i röran.
Smaka av med salt/peppar. (och ev. lite senap om så önskas)
Krama ur vattnet ur gelatinbladen. Smält dem i kastrull på svag värme. Rör.
Drag kastrullen åt sidan. Lös upp gelatinet med lite av röran.
Blanda i resten av fyllningen. Rör om ordentligt. Bred ut över botten.
 
Låt stelna i kylen 5 timmar eller längre (gärna över natten)
Dekorera innan servering med valfri ätbar dekoration.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »