Mat - Kyckling

Kyckling i krämig sås

Här kommer ett nytt recept på kyckling i krämig sås toppad med bacon – MUMS

Servera med tex. pasta, ris eller klyftpotatis ( Receptet ger ca 5 port )
*
Recept
1 pkt bacon, ca 125 g
1 kg kycklingfilé
Smör/Salt/vitpeppar/soya
1 vitlöksklyfta
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
 1,5 hönsbuljongtärning
3 dl creme fraiche, 34%
*
Gör så här:
Klipp baconet i bitar och knaperstek. Låt rinna av på ett hushållspapper.
 
Skär kycklingfiléerna i 6 bitar/filé. Bryn bitarna i smör. Salta/peppra.
Pressa i vitlöken. Låt fräsa någon minut. Häll på vatten och vispgrädde.
Värm upp. Lägg i buljongtärning(ar) och låt smälta.
Rör i creme fraiche. Smaka av med salt/peppar och soya.
Låt småputtra under lock på låg värme. 
Skär ett snitt i största kycklingbiten för att se att kycklingen är helt klar.
*
Strö över knaperstekt bacon vid servering.

2 svar till “Kyckling i krämig sås

  1. Jeanette Bergh skriver:

    Den ska jag testa att göra när jag kan börja äta mat igen.
    Har inte hittat nått bra recept på "limpa". ☺

  2. Madame Edith skriver:

    Vad kul!! Men låter inte så kul att du inte kan äta mat nu 🙁 KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »