Bröd - Övrigt

Tekakor

Supergoda och lättbakade tekakor som passar bra till räkmackor (16 st)
*
Recept
75 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1,5 tsk salt
0,5 dl sirap
12-13 dl vetemjöl
*
Gör så här
Smält smör. Häll i mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Rör ut jästen med lite av blandningen.
Tillsätt resten av blandningen och övriga ingredienser. (mjölmängden är lagom när degen släpper bunkens kanter)
Arbeta degen några minuter. Låt jäsa i bunken under bakduk i 10 min. Knåda degen lätt på mjölat bakbord.
Arbeta ut 16 st tekakor. Nagga. (Tips! Dela degen först i 4 delar och sedan varje del i 4 bitar = 16 st)
Låt tekakorna jäsa på bakplåtar under bakduk i 30 min.
*
Grädda i ugnen. Strax under mitten 250° i ca 8 min.

3 svar till “Tekakor

  1. Maria skriver:

    Hej!
    Hittade på ditt recept.
    Undrar vad för jäst och sirap det ska vara?

    1. Madame Edith skriver:

      Hej Maria, ledsen för sent svar. Jag har använt färsk jäst med blå text på och ljus sirap. Lycka till om du testar att baka tekakorna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »