Mat - Grönsaker

Veckosallad

Enkelt recept på veckosallad – Salladen håller ca 1 vecka i kylen
*
Recept
1 kg morötter
1 litet vitkålshuvud (ca 1,5 kg)
1 röd paprika
1,5 dl matolja
0,5 dl äppelcidervinäger
0,5 msk strösocker
Salladskrydda/Salt/Vitpeppar
*
Gör så här:
Riv morötter. Strimla vitkål med osthyvel. Skär paprika i tunna strimlor.
Koka upp matolja och vinäger tills första bubblan. Drag kastrullen åt sidan.
Rör i socker och kryddor (kryddor efter tycke: 1-2 msk salladskrydda, ca 1,5 tsk salt, ca 1 krm vitpeppar)
Blanda runt salladen med den varma oljeblandningen. Förvara i kylskåp under lock i upp till en vecka.
*
Följ mig i sociala medier – Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)
*
Tipsar även om mitt allra bästa recept på pizzasallad – Recept i länken nedan

2 svar till “Veckosallad

  1. Anonym skriver:

    har gjort något liknade men jag blandade i lite hallon och björnbär också.
    kram och ha en fortsatt bra dag // Barbro

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »