grönsaker

Veckosallad

Här kommer ett recept på en så kallad veckosallad
Att den kallas veckosallad är för att den håller ca 1 vecka i kylen. 
Perfekt att göra på helgen inför den kommande veckans middagar 😀
Recept
1 kg morötter
1 litet vitkålshuvud, ca 1,5 kg
1 röd paprika
1,5 dl matolja
0,5 dl äppelcidervinäger
0,5 msk strösocker
Salladskrydda/Salt/Vitpeppar

Gör så här:
Skala och riv morötterna.
Strimla vitkålen med osthyvelLÄS HÄR >>
Skär paprikan i tunna strimlor.

Koka upp matolja/vinäger i en kastrull tills första bubblan.
Drag kastrullen åt sidan. Rör i socker och kryddor.
(kryddor efter tycke: 1-2 msk salladskrydda, ca 1,5 tsk salt, ca 1 krm vitpeppar)
Blanda runt salladen med den varma oljeblandningen.

Förvara i kylskåp under lock i upp till en vecka
___________________________________________________
____________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>

2 svar till “Veckosallad

  1. Anonym skriver:

    har gjort något liknade men jag blandade i lite hallon och björnbär också.
    kram och ha en fortsatt bra dag // Barbro

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »