Ediths bästa

Kyckling i champinjonsås

Ett smidigt recept på kyckling i krämig och god champinjonsås 😀
Tillaga kycklingrätten i en djup stekpanna (traktörpanna)

Vill du ha ugnsrostade grönsaker och potatis till kycklingen
Följ då denna beskrivningen och tillsätt även klyftad potatis
Stoppa in ugnsgrönsakerna/potatisen innan du gör kycklingen!
(höj ev. ugnsvärmen till 250° de sista minuterna för mer färg)
*
________________________________________
Kyckling i champinjonsås

Recept
2 dl champinjoner
1 kg kycklingfilé
Salt/vitpeppar
1 st vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 dl vatten
3 dl creme fraiche, 34%
2 dl vispgrädde
Soya

Gör så här:
Skiva champinjoner. Fräs dem i en klick smör tills vätskan är borta. Lägg över på ett fat. Dela kycklingfiléerna på längden. 
Bryn filéerna i smör tills fin yta. Salta/peppra. Pressa ner vitlök. Lägg över på ett fat.
Häll på vatten, creme fraiche och grädde utan att diska ur stekpannan!
Koka ihop till en sås. Rör ner senap. Tillsätt soya till önskad färg. Salta/peppra.
Lägg i svampen och kycklingen.
 
Låt småputtra på medelvärme i stekpannan under lock.
Skär ett snitt i den största filén för att se att kycklingen är klar, efter ca 10 min.
*

Ett svar till “Kyckling i champinjonsås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »