Mat - Köttfärs

Tacopaj med äggstanning

En enkel och god tacopaj – Innehåller bla. tacosås och äggstanning
*
Pajdeg

 3 dl vetemjöl
150 g kallt smör
2 msk kallt vatten
 *
Gör så här:
Arbeta ihop allt. Tryck ut i en springform, ca Ø 24 cm. Ställ i kylen i 30 min.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 200° i 10 min.
___________________________________________
Fyllning:
500 g tacokryddad köttfärs
1 burk tacosås – ca 230 g
3 ägg
2 dl vispgrädde
0,5 tsk salt
1 dl riven ost
*
Gör så här:
Tillaga köttfärsen efter anvisningen på tacokryddpåsen.
(stek köttfärs, rör i 40 g tacokrydda, häll på 1 dl vatten. Låt koka in på svag värme)
Blanda i tacosåsen. Häll blandningen i pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde och salt. Häll i pajskalet.
Hjälp äggstanningen ner i köttfärsen med en gaffel. Strö över riven ost.
Grädda mitt i ugnen 200° tills äggstanningen stelnat (ca 30 min)
*
Servera tacopajen ljummen med tex. sallad, vitlökssås och det fantastiska brödet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »