Ediths bästa

Kall skaldjurspaj

En mycket god skaldjurspaj som serveras kall – X-tra bild HÄR >>
Passar tex. på buffé och kräftskiva – Nyår – Midsommar – Påsk 😀

Pajdeg

150 g smör
3,5 dl vetemjöl
1,5 dl riven ost – gärna lagrad
3 msk kallt vatten
*
Gör så här:
 Arbeta ihop allt. Tryck ut i pajform. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min. Låt svalna.
______________________________________________________
Fyllning
5 dl creme fraiche 34%
2 msk majonäs
1 msk senap
 ca 1 dl hackad dill
2 förp. fryst crabsticks (2×100 g)
4 kokta ägg
1 liten rödlök
Salt/vitpeppar/cayennepeppar
*
Dekorera med tex. handskalade räkor, ägg, tomat, citron, dill.
 
Gör så här
Blanda creme fraiche, majonäs, senap och dill. Skär halvtinade crabsticks i 0,5 cm bitar.
Hacka äggen grovt. Skala och finhacka rödlöken. Blanda ihop allt.
Smaka av med salt/peppar/cayenne. Häll röran i pajskalet. 
*
Garnera, se ex. ovan! Servera skaldjurspajen kylskåpskall

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »