Ediths bästa

Potatisrosor

Potatisrosor – Enkelt att göra, gott och ser väldigt lyxigt ut! Ingår i EDITHS BÄSTA
*
Recept
1 st stor fast potatis till 1 st potatisros
Salt/vitpeppar
Riven parmesanost
*
Gör så här:
Skala och hyvla potatis tunt med tex osthyvel (ca 1 mm) Sätt smorda muffinsformar i muffinsplåt.
OBS! Skölj inte potatisskivorna eftersom stärkelsen håller ihop rosen
 Fyll med potatisskivor. Börja runt kanten. Salta/peppra mellan skivorna. Tillsätt även pressad vitlök om så önskas.
Arbeta in mot mitten så att skivorna bildar en ros. Salta/peppra. Strö på parmesanost (ca 1 msk/ros)
Tillaga mitt i ugnen 175° i ca 40 min. Tag ut rosorna. Strö på lite parmesanost till.
*
Höj till 225° Ställ in i ugnen igen tills fin färg och genommjuka (5-10 min)
Tag ut potatisrosorna ur formarna innan servering. Gott till det mesta 😀
*
Tips! Vill ni baka en supergod äppelpaj med pepparkakskrydda så klicka på länken nedan!
*
Och så MÅSTE jag ju bara få ge er ett riktigt gott middagstips!
En av de allra godaste kycklingrätter jag lagat kallas för flämtande uttern

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »