Ediths bästa

Semlemuffins

Semlemuffins – Lättbakat och mycket gott ( Receptet ger 12 st)
Melwins mormor har bakat dessa smaskiga och fina semlemuffins
*
Muffins
100 g smör
4 st ägg
3 dl strösocker
2,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2,5 tsk kardemumma
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
*
Gör så här:
Smält smör. Låt svalna. Vispa ägg och strösocker pösigt. Vispa ner bakpulver, vaniljsocker och kardemumma.
Tillsätt mjölk, vetemjöl och smält smör. Vispa ihop allt med elvisp, ca 10 sekunder.
Fördela smeten i 12 st muffinsformar (använd muffinsplåt eller dubbla formar för bäst resultat)
Grädda mitt i ugnen 175° i 20-25 min. Låt svalna!
_____________________________
Fyllning
Valfri mängd mandelmassa
En skvätt mjölk eller grädde
3-4 dl vispad grädde
Florsocker
*
Gör så här:
Skär av översta delen av muffinsen. Gröp ur en liten grop ur varje muffins.
Blanda smulorna (från gropen) med lite mandelmassa.
Gör blandningen något lösare med lite mjölk eller grädde. Fördela fyllning i gropen på varje muffins.
Spritsa/klicka vispad grädden på varje semlemuffins. Lägg på locken och pudra över florsocker.
*
Följ mig i sociala medier – Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)
*
Drömrullårta är en klassisk och mycket god mjuk kaka – Recept i länken nedan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »