Ediths bästa

Twixkakor

Twixkakor – En riktig favoritkaka som du bakar i 3 steg. 
Läs igen hela receptet innan du börjar baka! ( Receptet ger ca 24 st kakor )
*
Steg 1, Mördeg
175 g rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
*
Gör så här:
Dela smöret i bitar. Kör ihop allt till en deg i matberedare. Eller använd elvisp.
Tryck ut degen i en pappersklädd form (ca 20×30 cm) Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 15 min.
_________________________________________
Steg 2, Kola
175 g smör
2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
3 dl vispgrädde
*
Gör så här:
Koka ihop allt i en stor kastrull. Låt småkoka tills kolan klarar kulprovet ca 40 min. Rör lite då och då.
Kulprovet = Droppa lite kola i kallt vatten. Stelnar den och går att rulla till en kula är smeten färdigkokt. 
Bred ut kolan över mördegen. Låt stelna i kylen.
_________________________________________
Steg 3, Choklad
200 g mjölkchoklad
*
Gör så här:
Bryt choklad i bitar. Smält över vattenbadBred ut den smälta chokladen över kakan.
Låt stelna. Skär upp twixkaka i valfria stora rutor.
Följ mig i sociala medier – Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)
*
Jag vill även tipsa er om en mycket saftig och god äppelkaka – Recept i länken nedan!
3
yes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »