recept

Kladdkaka med After Eight och tryffeltäcke

En smaskig kladdkaka med After Eight toppad med ett tjockt tryffeltäcke
OBS! Kladdkakan dekoreras med After Eight plattor som sticks ner i tryffeln
 *
Steg 1, Kladdkaka
150 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
1 nypa salt
ca 12 after eight plattor
 *
Gör så här:
Smält smöret. Låt svalna lite. Rör ihop ägg och strösocker.
Rör ner de övriga ingredienserna utom after eight! (OBS! Tillsätt smöret sist)
 Häll hälften av smeten i en smord springform, Ø ca 24 cm
Täck smeten med ca 12 After Eight plattor. Fördela resten av smeten över.
Grädda mitt i ugnen i 175° i 20-25 min ( kladdkakan ska vara lös i mitten)
 Låt stelna lite i kylen. Bred sedan på tryffeltäcket.
__________________________________________________________________
Steg 2, Tryffeltäcke
300 g mjölkchoklad
3/4 dl vispgrädde
 *
Gör så här:
Bryt chokladen i bitar. Smält ihop choklad och grädde i en kastrull. Rör tills chokladen är slät.
 Bred ut tryffel över kladdkakan. Låt stelna lite i kylen.
Stick ner valfritt antal after eight plattor i tryffeln. Toppa även med flingsalt om så önskas
Serveras kylskåpskall med tex. vispad grädde

Ett svar till “Kladdkaka med After Eight och tryffeltäcke

  1. Anonym skriver:

    Om du bjuder på detta så bjuder jag på tacopaj.
    Ha en fortsatt bra kväll.
    Kram Barbro och tack för alla goda recept som du delar med dej av.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »