Sött - Godiskakor

Kladdkaka med After Eight

En smaskig kladdkaka med After Eight toppad med tjockt tryffeltäcke
OBS! Kladdkakan dekoreras med After Eight som sticks ner i tryffeln
 *
Steg 1, Kladdkaka
150 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
1 nypa salt
ca 12 after eight plattor
 *
Gör så här:
Smält smör. Låt svalna lite. Rör ihop ägg och strösocker. Rör ner övriga ingredienser utom after eight (smöret sist)
 Häll halva smeten i smord springform Ø ca 24 cm. Täck med ca 12 After Eight plattor. Fördela resten av smeten över.
Grädda mitt i ugnen 175° i 20-25 min ( kladdkakan ska vara lös i mitten) Låt stelna lite i kylen. Bred sedan på tryffeltäcke.
__________________________________________________________________
Steg 2, Tryffeltäcke
300 g mjölkchoklad
3/4 dl vispgrädde
 *
Gör så här:
Bryt choklad i bitar. Smält ihop choklad och grädde i en kastrull. Rör tills chokladen är slät.
 Bred ut tryffel över kladdkakan. Låt stelna lite i kylen.
Stick ner valfritt antal after eight plattor i tryffeln. Toppa även med flingsalt om så önskas.
Serveras kylskåpskall med tex. vispad grädde
*
Nedan ser ni en av mina favoritkakor – Havretosca
Följ mig gärna i sociala medier – Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Ett svar till “Kladdkaka med After Eight

  1. Anonym skriver:

    Om du bjuder på detta så bjuder jag på tacopaj.
    Ha en fortsatt bra kväll.
    Kram Barbro och tack för alla goda recept som du delar med dej av.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »