Bröd - Pizzatema

Pizzabullar med bacon

Saftiga och goda pizzabullar som är perfekta till mellanmål eller på utflykten (20 st)
OBS! Pizzabullarna penslas med uppvispat ägg och toppas med riven ost

*
Steg 1, Pizzadeg
2,5 dl vatten
25 g jäst
0,5 dl olivolja
1 tsk salt
1 tsk strösocker
7 dl vetemjöl
*
Gör så här:
Värm vatten till fingervarmt (37°) Rör ut jästen med lite vatten. 
Tillsätt resten av vattnet. Arbeta in övriga ingredienser. Jäs i bunken under bakduk i 30 min.
___________________________________________
Steg 2, Tomatsås
1 vitlöksklyfta
1 dl krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 tsk torkad oregano
1 krm salt
1 msk olivolja
1 nypa strösocker
*
Gör så här:
Pressa vitlök och koka ihop med övriga ingredienser. Koka i 1-2 min.
Mixa sedan tomatsåsen slät.
__________________________________________
Steg 3, Fyllning
2 dl champinjoner
1 pkt bacon (140 g)
2 dl riven ost
*
Gör så här:
Skiva och fräs champinjoner i smör. Klipp bacon i bitar.
Fräs bacon i het stekpanna några minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
_____________________________________________
Steg 4, Rulla ihop och grädda
Kavla ut degen. Ca 0,5 cm tjock rektangel. Bred på tomatsås.
Strö på champinjoner, bacon och ost. Rulla ihop. Skär 20 st skivor.
Jäs på bakplåt under bakduk i 30 min.
Pensla med uppvispat ägg. Strö på valfri mängd riven ost.
*
1
yes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »