Bröd - Kalljäst

Kalljäst bröd på långpanna

Kalljäst bröd som bakas ut på långpanna – Enklare kan det knappast bli
Receptet ingår i EDITHS BÄSTA >> (ca 20 st)

Recept

50 g smör
50 g jäst
6 dl kall mjölk
3 dl havregryn
2 msk strösocker
2 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
ca 10 dl vetemjöl
 
Steg 1, På kvällen
Smält smöret. Låt svalna.
Rör ut jästen med lite mjölk
Rör ner resten av mjölken och havregryn 
Låt svälla i 10 min.
 
Rör ner det avsvalnade smöret, socker och salt
Arbeta in de båda mjölsorterna
(mängden vetemjöl är lagom när degen släpper bunkens kanter)
Plasta bunken. Ställ in i kylen under natten
____________________________________
Steg 2, På morgonen
Tryck med mjölad hand ut degen på en ugnsplåt
Låt stå i rumstemperatur i ca 20 min.

Skär degen i valfria rutor ca 20 st
Grädda mitt i ugnen i 225°i ca 20 min
Låt svalna under bakduk
____________________________________
________________________________________

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »