Ediths bästa

Mjuk rabarberkaka

Ett riktigt bra recept på mjuk rabarberkaka – Gillar ni rabarber så baka denna.
Detta recept ingår i kategorin EDITHS BÄSTA
*
Steg 1:

150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
Ca 0,5 liter rabarber
*
Gör så här:
Smält smöret. Låt svalna lite. Vispa ägg och strösocker pösigt. 
Blanda ner smör och vetemjöl. Häll smeten i smord springform, ca Ø 24 cm.
Skala och skiva rabarber 1 cm. Tryck ner jämt fördelat i smeten.
Grädda mitt i ugnen 175° i 30 min. Gör under tiden steg 2.
______________________________________________________________
Steg 2:
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 msk smör, ca 10g
*
Gör så här:
Koka vispgrädde, strösocker och smör på medelvärme i ca 15 min. (rör lite då och då)
Bred ut blandningen på kakan. Ställ i ugnen igen i 175° Grädda i 10 minuter till.
Låt svalna i formen. (Godast kylskåpskall)
Servera rabarberkakan som den är eller med en klick vaniljvisp
*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »