recept

Rabarbermuffins med vit choklad

Rabarbermuffins – Rör ihop smeten i en kastrull
Skala rabarber om skalet är tjockt, späda rabarber behöver inte skalas.
*
Recept

75 g smör
0,5 dl vispgrädde
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Fyllning: 100 g vit choklad + 2-3 dl skivade rabarber
*
Gör så här:
Smält smör. Låt svalna lite. Rör ner vispgrädde, strösocker och vaniljsocker.
Rör sedan ner ett ägg i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten.
Fördela hälften av smeten i 12 st muffinsformar (placerade i muffinsplåt)
Skiva rabarber 0,5 cm. Vänd rabarber i strösocker. Hacka den vita chokladen.
Fördela rabarber och vit choklad över smeten. Täck med resten av smeten.
 
Grädda mitt i ugnen 225° i ca 15 min
Servera rabarbermuffins ljumna med pudrat florsocker på toppen.
*

3 svar till “Rabarbermuffins med vit choklad

  1. Anonym skriver:

    Detta ska jag testa till helgen. Tack.

  2. Ewa NIlsson skriver:

    Jösses vad smarrigt, har frysta rabarberbitar, ska dom tina först eller kan jag lägga i frysta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »