recept

Rabarberkaka

Rabarberkaka
Supergoda att servera rutorna kylskåpskalla med vaniljvisp
*
Steg 1
500 g rabarber
1 dl strösocker
1 msk potatismjöl
0,5 msk kanel
0,5 msk kardemumma
 
Gör så här:
Skär rabarber i 1 cm skivor (skala ev. först) Blanda ihop alla ingredienser.
______________________________________
Steg 2
250 g smör
2,5 dl strösocker
6,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg
 
Gör så här:
Tärna smöret. Nyp ihop alla ingredienser med fingertopparna.
Tryck ut hälften av degen i pappersklädd smord form. (ca 30×20 cm)
Fördela rabarber över. Smula resten av degen överst.
Grädda mitt i ugnen i 200° i ca 45 min.
 
Låt svalna, gärna i kylen. Skär i valfria rutor. Kan förberedas dagen innan servering.
*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »