Ediths bästa

Havrebollar

Supergoda havrebollar – Jag lovar att gästerna kommer fråga efter receptet (ca 24 st)
OBS! Rulla havrebollarna i riven kokos
 *
Recept
250 g rumsvarmt smör eller margarin
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 liter havregryn = 10 dl 
3/4 dl vispgrädde
1 msk kakao
0,5 dl kallt kaffe
 *
Gör så här:
Vispa smör, strösocker, vaniljsocker med elvisp i ca 5 min.
Tillsätt övriga ingredienser och vispa ytterligare ca 5 min.
 Ställ in kladdiga smeten i kylen tills den går att forma (kyl i 1,5 timme eller längre)
Arbeta ut valfria stora bollar. Rulla bollarna i kokos. Låt havrebollarna bli kylskåpskalla.
*
Låt stå i rumstemperatur ca 5 min innan servering.
3
yes

Ett svar till “Havrebollar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »