recept

Hallonrutor i långpanna

5 minuter tar det att röra ihop dessa ljuvligt goda hallonrutor
Receptet ger ca 30 st sega hallonrutor

*
Recept

300 g smör
6 dl strösocker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
400 g frysta hallon
Mandelspån valfri mängd
 *
Gör så här:
Smält smör i en stor kastrull. Drag åt sidan. Rör ner strösocker. Låt svalna lite.
Rör ner ett ägg i taget. Blanda ner vetemjöl och vaniljsocker.
Bred ut smeten på pappersklädd ugnsplåt ca 30×40 cm
Strö ut hallonen jämt fördelat över smeten. Strö över mandelspån
Grädda mitt i ugnen i 175° i 30 min. Låt svalna, tex. i kylen.
*
Tips! Skär rutorna i trekanterna och servera som kaka
eller servera som hela rutor med vispad grädde
Lycka till alla som testar att baka dessa supergoda sega hallonrutor 😀

5 svar till “Hallonrutor i långpanna

  1. Madame Edith skriver:

    Mycket gott! Jag lovar 🙂

  2. Anonym skriver:

    ska hallonen vara frysta el tinade?

  3. Sofia skriver:

    Mums! Tänkte även göra en choklad variant. Vad tror du om att byta 1 dl mjöl mot 1 dl kakao? Tack för fin blogg med många bra recept!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »