recept

Rabarberpaj med knäckigt täcke

Rabarberpaj med himmelskt gott knäckigt täcke med sirap i smeten
Ett recept alla som älskar rabarber måste prova 😀
*
Steg 1
ca 500 g rabarber
0,5 dl strösocker
1 msk potatismjöl
 
Gör så här:
Skär rabarber i ca 1 cm bitar (skala om skalet är tjockt)
Blanda med övriga ingredienser. Lägg i pajform.
______________________________________________________
Steg 2
150 g smör
0,5 dl sirap
1 dl vispgrädde
2 dl vetemjöl
2,5 dl havregryn
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver

 
Gör så här:
Smält smör. Drag grytan åt sidan. Rör ner sirap/grädde. Rör ihop resten av ingredienserna.
Rör ner i grytan. Bred blandningen över rabarberbitarna
Grädda mitt i ugnen i 175° tills fin färg, ca 30 min.
 
Servera med tex. vaniljglass eller vaniljvisp

Ett svar till “Rabarberpaj med knäckigt täcke

  1. Anonym skriver:

    Alltid gott med den första rabarberpajen så när jag får några ska jag testa din. Ska även baka mina frallor – har du testat dom ?
    Ha en fortsatt bra dag // kram Barbro

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »