Mat - Pasta

Kräftpasta

Nu på sommaren är det smidigt att använda kräftstjärtar och räkor till olika recept tycker jag. Det är ju redan klart att äta och blir gott att blanda ihop med en krämig sås och lite pasta. Verkligen lättlagat 🙂 Denna gången gjorde jag en kräftpasta och fräste till lite champinjoner kryddade med vitlök som blev gott tillsammans med kräftorna och pastan. Receptet kommer här:

OBS! Börja med att koka ca 3 port valfri pasta ( receptet ger ca 3 port )

Recept

1 burk kräftstjärtar i lag
2 dl champinjoner
1 vitlöksklyfta
Salt/vitpeppar
1 dl vispgrädde
200 g färskost
Hummerfond
Sambal oelek
 
Gör så här:
Häll av lagen från kräftstjärtarna
Putsa/dela champinjoner. Fräs i en klick smör
Pressa ner vitlök. Salta/peppra
 
Rör ner de övriga ingredienserna (inte kräftstjärtar
Fond, sambal oelek efter tycke, smaka! 
Låt småputtra några minuter
Blanda ner kräftstjärtar och pasta 
 
Servera med sallad och tex vitlöksbröd >>
Pressa över citron om så önskas!
_______________________________________________
___________________________________________
För fler enkla recept – Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »