Bröd - Bakpulverbröd

Scones som tekakor

 Scones som är gräddade som tekakor (8 st)
 *
Recept
5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
100 g rumsvarmt smör
3 dl filmjölk
*
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en smulig massa. Rör ner filmjölk till en kladdig deg.
Forma med mjölad hand ut 8 bullar. Platta ut bullarna till 1 cm tjocka tekakor. Nagga. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 10 min.
*
 Jag finns även på sociala medier – Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)
Tips! Har du inte filmjölk hemma så går det bra att ta 3 dl mjölk istället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »