Ediths bästa

Äppelpaj med daim

En riktigt god och lättbakad äppelpaj med hackad daim

Klicka här för att se fler bilder på äppelpajen
*
Recept

5 medelstora äpplen
3 st dubbeldaim
225 g rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
*
Gör så här:
Skala och kärna ur äpplen. Dela i bitar. Lägg i smord pajform.
Hacka daimen grovt. Fördela över äppelbitarna. Elvispa ihop de övriga ingredienserna.
Fördela ut den smuliga degen överst. Grädda mitt i ugnen i 200° i ca 25 min
 *
Servera äppelpajen ljummen eller kall med vaniljglass, vispad grädde eller vaniljvisp
*

3 svar till “Äppelpaj med daim

  1. Anonym skriver:

    Jag har glömt att tala om för dej vilken god äppelpaj.
    Kram och ha en fortsatt bra måndag // Barbro

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »