recept

Äppelkladdkaka

Äppelkladdkaka – Fantastiskt god kladdkaka med äpple
*
Recept

200 g smör
3 ägg
4,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1,5 msk vaniljsocker
3 äpplen
*
Gör så här:
Smält smör. Skala och riv äpple. Vispa ägg och strösocker fluffigt.
Rör ner smält smör, vetemjöl och vaniljsocker. Blanda sist i rivet äpple.
Grädda kladdkakan i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 175° i ca 35 min
Kolla med provsticka om den är klar. Den ska vara krämig i mitten, inte rinnig)
Låt äppelkladdkakan svalna. Pudra ev. på kanel. Servera med tex. vaniljvisp

7 svar till “Äppelkladdkaka

  1. Anonym skriver:

    Hej:-) Den kakan ser väldigt god ut likaså kycklingrätten,ska testa båda. Jag vill gärna att du ger ut dina recept i en bok,köper den direkt! Kram/Marie

  2. Madame Edith skriver:

    Tusen, tusen tack för din kommentar ♥

  3. Elin skriver:

    Görs med fördel dagen före så den får stå och safta till sig lite, då blev den riktigt riktigt god! Tack för en fin blogg med mycket inspiration!

  4. Ewa NIlsson skriver:

    Hoppade över äpplena och rörde i en misslyckad päronmarmelad, blev bra .

  5. Madame Edith skriver:

    Ojojoj såg din kommentar alldeles för sent! Bra tips där, går toppen att göra dagen innan servering 😀

  6. Madame Edith skriver:

    Låter spännande 😀 Kul att testa och göra egna varianter, jag gillar själv att använda det som finns hemma och inte följa olika recept fullt ut alla gånger.

  7. Elisabeth skriver:

    Kaka med till jobbet då vi har APT, jag gjorde större sats och gräddade i långpanna. TACK för tipset !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »