Ediths bästa

Nutellasemifreddo

 
Nutellasemifreddo mumsfilibabba! Alltså världens godaste semifreddo skulle jag vilja kalla den här halvfrysta glassiga marängtårtan med nutella i smeten. Ska ni ha gäster i helgen så bjud på den här, den är ett riktigt säkert kort kan jag lova. En nutellasemifreddo går utmärkt att göra flera dagar innan servering. Den ska stå minst 5 timmar i frysen, det är ett minimum för att den ska hinna frysa men den kan alltså stå i frysen väldigt mycket längre än så. Så perfekt när man inte vill stressa innan gästerna kommer. Jag använder alltid köpta marängbottnar, det är smidigast. Eftersom semifreddo är godast att servera halvfryst så ska den tina i rumstemperatur i ungefär 20 min. Receptet kommer här:

Recept

3 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
2 dl nutella (+ ca 1 dl till topping)
2 marängbottnar
 *
Gör så här:
Separera äggen. Lägg äggvitor i en bunke och äggulor i en bunke.
Vispa äggvitorna med 1 msk strösocker till hårt skum.
Vispa äggulorna med 1 msk strösocker tills fluffigt.
Vispa i en tredje bunke vispgrädden medelhårt. Blanda försiktigt ihop allt från de tre bunkarna.
*
Värm nutella några sekunder i micron. ( nutellan blir mer lättarbetad när den är ljummen )
Ringla ner 2 dl nutella i smeten. Blanda lite slarvigt så smeten blir marmorerad.
Lägg en marängbotten i en springform Ø ca 24cm.
Bryt den andra marängbotten i grova bitar. Blanda ner bitarna i smeten.
Häll smeten i springformen över marängbotten. Ringla på ca 1 dl nutella på toppen.
*
Plasta formen. Ställ i frysen 5 timmar eller längre. Tinas i rumstemperatur ca 20 min innan servering

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »