recept

Kladdkaka med apelsinfrosting

En riktigt kladdig och lättbakad kladdkaka med apelsinfrosting

*
Recept

125 g smör
 3 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
*
Gör så här:

Smält smöret. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda ner övriga ingredienser.
Rör sist ner smöret. Grädda kladdkakan i smord springform Ø ca 24 cm
Mitt i ugnen i 150° i 30 min. Låt svalna
______________________________
Apelsinfrosting
1 st apelsin
200 g färskost
4 msk florsocker
Kokos
*
Gör så här:
Finriv yttersta skalet på apelsinen. Pressa ur saften. Elvispa ihop allt utom kokos.
(anpassa mängden apelsinsaft efter önskad konsisitens)
Bred frostingen över kladdkakan när den svalnat. Toppa med riven kokos
*
Servera kladdkakan kylskåpskall

6 svar till “Kladdkaka med apelsinfrosting

  1. Villa Ell skriver:

    Kladdkaka slår aldrig fel!
    Ha en fin söndag
    Kram Sandrab

  2. Solglitter skriver:

    Mumsigt värre!!
    Tack för recept och tips!!
    Kram Lollo

  3. Madame Edith skriver:

    Detsamma, kram 🙂

  4. Oh, så gott det verkar. Choklad och apelsin är gott tillsammans.
    Agneta kram

  5. God morgon !

    Låter inte alls dumt 🙂
    Vilken fin bild !

    Ha en fin vecka med dina !

    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »