Ediths bästa

Kladdkaka med kola

 Nu ska ni få ett riktigt bra recept på en kladdig och god kladdkaka med kola på toppen. Med höstmörkret som vi har nu så hann jag inte vänta i 3 timmar för att min kola skulle stelna, jag fick skynda på lite medan det fortfarande var någorlunda ljust ute för att fota så kladdkakan på bilden har stått i kylen i 2,5 timme. Hade kladdkakan fått stå i kylen längre hade den stelnat mer. Det går bra att förbereda kladdkakan dagen innan servering om man vill, känns kolan väldigt hård efter tex. en natt i kylen så kan man låta den stå i rumstemperatur ett tag innan man serverar den. Vill ni tipsa era vänner om den här godingen så går det självklart bra! För er som bloggar: Låna gärna bild och recept men glöm inte att länka till källan = http://madameedith.se
Receptet hoppar in i EDITHS BÄSTA och här kommer det:
Kladdkaka
125 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
*
Gör så här:
Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ner resten av ingredienserna och smöret
Grädda i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen i 150° i 30 min. Låt svalna
___________________________
Kola
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1 dl sirap
100 g mjölkchoklad
100 g rumsvarmt smör
*
Gör så här:
Värm strösocker, vispgrädde och sirap i en kastrull. Dela chokladen. Rör ner i blandningen.
Låt smälta. Låt sedan sjuda tills kolan tjocknar (ca 15 min)
Drag kastrullen åt sidan. Rör ner smöret. Häll på kolan över kladdkakan
Låt stelna i kylen i 3 timmar eller längre! Tex. under natten
*
Servera med tex. hallon och vispad grädde eller vaniljglass
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »