Ediths bästa

Ploppsnittar

Ploppsnittar kan vara den godaste av alla småkakor jag någonsin bakat. Det här bara måste ni testa att baka. Jag, eller rättar sagt jag och Fanny använde vårat recept på vanliga kolasnittar och bakade in lite plopp i längderna.
Vi gjorde halva satsen av receptet som finns sedan tidigare på bloggen på kolasnittar och bakade in 3 stycken plopp och det gav oss 20 kakor om man räknar med kanterna. Några ploppsnittar till eftermiddagskaffet idag och några snittar till Melwins hockeymatch som vi ska åka och titta på imorgon. 
Kul med hjälp i köket av Fanny idag. Vi skrattade och hade så roligt när vi bakade och jag passade på att ta många bilder. 
Ploppsnittar blir ett nytt recept i EDITHS BÄSTA Klicka gärna in där så hittar ni alla mina allra bästa recept i bloggen. Receptet på snittarna med plopp kommer här:
Recept
100 g smör
1 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk ljus sirap
3 st plopp se bild !
*
Gör så här:
Dela smör i bitar. Kör ihop alla ingredienser i matberedare utom plopp
(har du ingen matberedare så kan du använda en stor bunke och elvisp)
 Arbeta ihop till en deg. Dela i 2 lika stora bitar. Rulla ut 2 längder ca lika långa som plåten.
 Lägg längderna på ugnsplåt. Tryck en fördjupning i mitten. Fördela ut plopp Se bild!
Tryck ihop degen så att den täcker lite över ploppen. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 15 min.
*
Skär varma längderna i sneda bitar (ca 20 st) Låt svalna
3
yes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »