Bröd - Frallor

Sirapsrutor

Baka bröd i långpanna är ju smidigt, eller hur! Idag ska ni få ett recept på ett långpannebröd som jag har valt att kalla för sirapsrutor och det är helt enkelt för att det är några matskedar sirap i degen. De blir så saftiga och goda så jag tycker absolut att ni ska testa att baka dem, receptet får hoppa in i EDITHS BÄSTA
Jag knäppte av flera bilder på brödet, jag brukar göra det till alla receptinlägg fast innan valde jag ut 3-4 bilder och använde bara dem och satte ihop ett kollage. Eftersom jag tycker att det är synd att slänga så många bilder utan att använda dem så har jag nu börjat att lägga upp lite extra bilder till varje inlägg
Receptet på ca 40 st sirapsrutor kommer här:
Recept
5 dl mjölk
50 g jäst
100 g rumsvarmt smör (delat i bitar)
3 msk ljus sirap
1 tsk salt
13-14 dl vetemjöl
 *
Gör så här:
Värm mjölken till fingervarmt (37°) Rör ut jästen med lite mjölk .
Tillsätt resten av mjölken och övriga ingredienser. Arbeta degen i 5 min
Låt jäsa i bunken under bakduk i 45 min. Dela degen på mitten. 
Kavla ut på 2 platta smorda ugnsplåtar. Skär valfria stora rutor, använd tex. pizzaskärare. Nagga.
Grädda mitt i ugnen i 225° i 8-10 min.
*

2 svar till “Sirapsrutor

  1. me skriver:

    det så väldigt gott ut! ska prova baka det idag

    1. Madame Edith skriver:

      Vad kul 😀 Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »