Ediths bästa

Mjuk pepparkaka

Detta är en saftig och himmelskt god mjuk pepparkaka som ni bara måste testa! Det som gör denna pepparkakssockerkaka (vilket lååångt ord…) det som gör sockerkakan så här saftig är att det är rumsvarmt smör och lingonsylt i smeten. Man smälter alltså inte smöret. För att göra den extra enkel att baka använder jag färdig kryddblandning som kallas pepparkakskrydda
Receptet ingår i EDITHS BÄSTA  och kommer här:
Recept
2 ägg
2 dl strösocker
75 g rumsvarmt smör
1,5 dl lingonsylt
3,5 dl vetemjöl
2 msk pepparkakskryddor
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
 *
Gör så här:
Vispa ägg och strösocker pösigt. Klicka i rumsvarmt smör och lingonsylt
Elvispa sakta ihop smeten (smöret ska vara lite grynigt)
 Rör ihop vetemjöl, pepparkakskryddor, bakpulver. Rör ner i smeten. Rör sist ner mjölk.
 Grädda i smord bröad avlång sockerkaksform (ca 1,5 l) Mitt i ugnen i 175° i ca 45 min
*
Låt svalna i formen innan du stjälper upp den.
*
Tips på riktigt saftiga och goda saffransbullar – Klicka på länken nedan!
 

2 svar till “Mjuk pepparkaka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »