Jul

Pepparkakskladdkaka

Att baka en riktigt god pepparkakskladdkaka är verkligen hur enkelt som helst. Jag uppskattar det till att det tar ungefär 5 min. Plus tiden i ugnen då så klart. Man bakar den som man bakar en vanlig enkel kladdkaka fast med lite pepparkakskrydda i smeten. Jag bakade med pepparkakskrydda igår också så vill ni se hur den kryddan ser ut så kan ni klicka här.
Som jag brukar skriva så mår kladdkaka bara bra av att ligga i kylen över natten så förbered gärna dagen innan servering. Recept på kladdkaka med pepparkakskrydda kommer här:

Recept

125 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
5 msk kakao
1 msk pepparkakskrydda
*
Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner övriga ingredienser och smöret.
Grädda i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen i 150° i 30 min.
*
Låt stelna i kylen. Servera med vispad grädde
(Tips! Blanda gärna lite lingonsylt i grädden – mängd efter smak )
*
Mitt allra bästa recept på mjuk pepparkaka hittar ni i länken nedan
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »