Jul

Mariannetryffel

Mariannetryffel är efter mitt tycke världens godaste julgodis och idag har jag uppdaterat detta julgodis med en ny bild 😀 Precis som många av mina andra julgodisrecept så är det här godiset väldigt enkelt att göra. Har ni inte testat att göra mariannetryffel innan så passa på denna julen den kommer bli omtyckt kan jag lova! Recept på mariannetryffel kommer här:
 Rullas i florsocker eller smält vit choklad (ca 200 g)
 *
Recept
30 st marianne
1 dl vispgrädde
250 g mörk choklad
 *
Gör så här:
Krossa marianne fint med tex. mortel. Koka upp grädde under omrörning. 
Drag kastrullen åt sidan. Låt mörk choklad delad i småbitar smälta i grädden. 
Rör ner marianne och låt svalna i kylen (ca 1 timme) Rulla ut valfria stora kulor. Låt stelna ordentligt i kylen.
Bryt vit choklad i bitar. Smält över vattenbadDoppa kulorna i vita chokladen med tex. två gafflar. 
*
Eller rulla mariannetryffel i florsocker. Förvara i kyl.
1
yes

2 svar till “Mariannetryffel

  1. Anonym skriver:

    jag har testat ditt recept och de tog slut snabbt nu blir det att göra en gång till jul. Tack för alla goda recept/ kramkram Eva

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »