Mat - Fläskytterfilé

Fläskytterfilé i grönpepparsås

Det här en favoritmaträtt hemma hos oss. Fläskytterfilé i grönpepparsås och för er som hellre vill använda fläskfilé så går det självklart bra. Till den här maträtten brukar jag göra klyftpotatis som jag kryddar med grillkrydda och paprikapulver, tycker man att det blir för kryddigt så funkar det lika bra att bara krydda potatisen med salt och vitpeppar istället. Allt efter eget tycke och smak. 
Vill man förbereda maträtten lite så går det bra att skala och klyfta potatisen dagen innan tillagning, sedan får den ligga i kylen i en bunke täckt av vatten tills den ska in i ugnen. Torka bara av klyftorna ordentligt med en kökshandduk så att de inte är blöta när du lägger dem på plåten. Köttet går ju också bra att skära upp dagen innan om man vill.
Recept på fläskytterfilé i grönpepparsås kommer här:
Stoppa först in grillkryddad klyftpotatis KLICKA HÄR
*
Recept till 4-5 port
ca 600 g fläskytterfilé
Salt/vitpeppar
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche 34%
1 msk dijonsenap
1,5 msk konc. kalvfond
1 msk grönpeppar (grovt stött)
Soya
*
Gör så här:
Putsa och skiva ytterfilén i ca 1 cm tjocka skivor. Salta/peppra.
Bryn i smör tills fin färg. Lägg köttet på ett fat. Tag bort ev. klumpar efter stekningen.
Vispa ur stekpannan med vatten och vispgrädde. Rör ner övriga ingredienser till en slät sås
Koka upp. Smaka av med salt/peppar. Lägg i ytterfilén och sänk till medelvärme
Låt småputtra tills köttet är helt klart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »