Jul

Skurna pepparkakor

Idag har jag gjort ett gäng smakrika och goda pepparkakor 🙂 Jag gillar ju att förenkla olika saker så skurna pepparkakor är min favorit helt klart, då slipper man att kavla degen. Det är smidigt och extra smidigt blir det med färdig pepparkakskrydda i degen. Bild på pepparkakskrydda HÄR Ofta innehåller recept på skurna pepparkakor mandel men jag brukar göra utan mandel för det gillar vi bäst. Vill man ha mandel i pepparkakorna så går det bra att hacka ungefär 2 dl sötmandel och blanda in i degen. Som alltid med pepparkakor så gäller det att testa sig fram vad det gäller tiden i ugnen. Tunt skurna pepparkakor behöver kortare gräddningstid och lite tjockare behöver lite längre tid. 
Recept på ca 80 skurna pepparkakor kommer här:
Recept
200 g rumsvamt smör
2 dl strösocker
2 msk pepparkakskryddor
1 dl ljus sirap
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
*
Gör så här:
Elvispa ihop smör, strösocker, kryddor och sirap. Blanda vetemjöl och bakpulver. Arbeta in i smeten.
Rulla ut 2 rullar. Tryck till kanterna så de blir fyrkantiga. Plasta in.
Ställ i kyl i 3 timmar eller längre, max 2 veckor. Skär de kalla rullarna i så tunna skivor som möjligt.
Grädda mitt i ugnen 175° tills fin färg, ca 10 min (testa fram vilken tid som passar bäst – Läs ovan)

*

Följ mig i sociala medier – Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

Jag vill även tipsa er om mitt recept på After Eight kladdkaka – Recept i länken nedan!

KLICKA HÄR så kommer ni till recept på After Eight kladdkaka

*

HITTA I BLOGGEN

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »