godis

Trillingnöt

Ett riktigt enkelt julgodis – Trillingnöt
Tips! För mer choklad på trillingnöt – Doppa en gång till i choklad efter de stelnat.
*
Recept
150 g hasselnötskärnor
200 g mjölkchoklad
*
Gör så här:
Lägg hasselnötskärnor på ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen 225° i 10 min. Gnugga bort skalet med tex. en kökshandduk.
Bryt chokladen i bitar. Smält över vattenbadBlanda ner nötterna i chokladen. 
Fånga upp dem tre och tre med en gaffel. Låt stelna på bakplåtspapper
Värm ännu en gång upp chokladen (som blev över) Ringla över nötterna med en gaffel. Låt stelna.
(För att framhäva den ringlade chokladen – Tillsätta ett par rutor mörk choklad)

Ett svar till “Trillingnöt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »