Ediths bästa

Smörkola

Det här är en helt fantastiskt god smörkola som ni bara måste testa att göra. Kokar man upp kolan till 120° så kan jag lova att kolan blir perfekt mjukseg och god. Ett julgodis i EDITHS BÄSTA
Kolan har jag skurit upp med pizzaskärare precis som jag gjorde när jag kokade chokladkola. Pizzaskärare är verkligen perfekt och faktiskt det bästa sättet att skära både kola och fudge med tycker jag. Snygga raka kanter blir det på godiset på ett enkelt sätt. Recept på smörkola kommer här:
Recept
3 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 msk vaniljsocker
100 g smör
 *
Gör så här:
Koka ihop allt under omrörning i tjockbottnad kastrull. Sänk värmen till medelsvag. Låt sjuda tills 120° (20-30 min) Rör då och då. Saknas termometer – Gör kulprovet
Kulprovet = Droppa lite smet i kallt vatten. Stelnar den och går att rulla till en kula är smeten färdigkokt
 Häll smeten i pappersklädd form ca 20×30 cm. Låt svalna i tex. kylen. 
Skär i valfria bitar ca 40 st. Klä tex. in kolan i smörgåspapper. Förvara i kyl eller frys (tina frysta kolor innan servering)

Vid frågor lämna en kommentar eller kontakta mig (Madeleine) via mail [email protected]

*

HITTA I BLOGGEN

Mer godis hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

 

10
yes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »