Jul

Äppelpaj med pepparkakskrydda

 Har ni testat att använda pepparkakskrydda i äppelpaj det är så gott! Jag byter helt enkelt bara ut kanel mot pepparkakskrydda i min favoritäppelpaj som finns på bloggen sedan tidigare KLICKA HÄR 1 msk kanel använder jag där och i denna äppelpajen använder jag istället 1 msk pepparkakskrydda alltså ingen kanel alls. Mängden är alldeles lagom tycker jag men vill man ha ännu mer pepparkakssmak så kan man ju öka på med mer pepparkakskrydda om man vill, helt och hållet efter eget tycke. Bild på pepparkakskrydda finns i bilden ovan och HÄR
Recept på äppelpaj med pepparkakskrydda kommer här:
Recept
5 äpplen
0,5 dl strösocker
1 msk pepparkakskrydda
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
*
Gör så här:
Skala, kärna ur och dela äpple i bitar. Blanda med 0,5 dl strösocker och pepparkakskrydda. Lägg i smord pajform.
Kör ihop smör, strösocker och vetemjöl med elvisp. Tryck ihop till en deg.
Forma degen till flera små plattor. Täck med degplattor över hela äppelpajen
*
Grädda mitt i ugnen 175° i ca 40 min
Höj ev. temperaturen de sista minuterna av gräddningen för mer färg
Servera äppelpajen ljummen med vispad grädde eller hemgjord vaniljvisp
*
Tips! Vill ni baka en riktigt saftig och god mjuk pepparkaka – Bästa receptet finns i länken nedan!
*

4 svar till “Äppelpaj med pepparkakskrydda

  1. Anonym skriver:

    Vi kommer att testa denna senare i em på mitt namnsdagsfirande så du kommer få ett utlåtande senare ikväll / kram Barbro

  2. Madame Edith skriver:

    Vad roligt! Grattis 🙂

  3. Anonym skriver:

    Mina gäster och tackar för en jättegod äppelpaj / kram Barbro

  4. Madame Edith skriver:

    Men vad kul att ni gillade den Barbro 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »