recept

Bountyrutor

Här kommer ett recept på super-duper-dundergoda bountyrutor – ca 24 st
X-tra bild HÄR >> och X-tra bild HÄR >>

 

Chokladbotten

3 ägg
4,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
225 g smör
2 dl vatten

Gör så här:
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, kakao. Rör ner i smeten.
Smält smöret. Slå på vattnet. Koka upp till första bubblan.
Rör ner den heta blandningen i smeten.
 
Bred ut smeten i en pappersklädd/smord/bröad form
Formens storlek – ca 20×30 cm
Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 30 min
 
Låt svalna! 
Kyl sedan kakan i frysen i 30 min eller i kylen i 45 min.
_________________________________________
Kokoskräm
225 g smör
4 dl florsocker
2 ägg
1 påse kokos, riven ca 200 g
*
Gör så här:
Smält smöret. Drag kastrullen åt sidan.
Rör ner florsocker, ägg, kokos i det smälta smöret
Bred ut kokoskrämen på kakbotten.

Ställ in i kylen tills kokostäcket stelnat lite, ca 20 min
__________________________________________
Chokladtäcke
200 g mjölkchoklad
0,5 msk rapsolja

Gör så här:
Bryt chokladen i bitar. Smält över vattenbad.
Rör i oljan. Bred ut chokladen över kokoskrämen.
*

Låt stelna i kylskåp. Skär i valfria rutor, ca 24 st

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »