Sött - Choklad

Bountyrutor

Här kommer ett recept på super-duper-dundergoda bountyrutor – ca 24 st

*

Chokladbotten

3 ägg

4,5 dl strösocker

4 dl vetemjöl

1,5 tsk vaniljsocker

3 tsk bakpulver

4 msk kakao

225 g smör

2 dl vatten

Kokoskräm: 225 g smör, 4 dl florsocker, 2 ägg och 200 g kokos

Chokladtäcke: 200 g mjölkchoklad och 0,5 msk rapsolja

*

Gör så här:
Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao. Rör ner i smeten.
Smält smöret. Slå på vattnet. Koka upp till första bubblan. Rör ner den heta blandningen i smeten.
 Bred ut smeten i pappersklädd smord och bröad form. Ca 20×30 cm
Grädda mitt i ugnen 175° i ca 30 min. Låt svalna! Ställ in i frysen i 30 min eller i kylen i 45 min.
Kokoskräm: Smält smör. Drag kastullen åt sidan. Rör ner övriga ingredienser. Bred ut på chokladbotten.
Ställ i kylen i ca 20 min (tills kokoskrämen stelnat)
Chokladtäcke: Bryt choklad i bitar. Smält över vattenbad. Rör i rapsolja. Bred ut över kakan.
*
Låt stelna i kylskåp. Skär i ca 24 st bountyrutor
När Wilma fyllde 16 år så bakade vi bountyrutor 😀 På kalaset fanns även rimbobullar och gaffelkakor
Vill ni testa att baka egna kexchoklad så klicka på länken nedan
För fler recept! Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »