Ediths bästa

After Eight Tårta

After Eight Tårta – Min absoluta favorittårta – Perfekt tårta till jul tex. på julafton
*
Tårtbotten
100 g mörk choklad
200 g smör
12 plattor after eight
4 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
*
Gör så här:
Bryt choklad i bitar. Smält ihop med smör och after eight i kastrull. Låt svalna.
Vispa ägg, strösocker, vaniljsocker fluffigt. Rör ner chokladblandningen. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver. Sikta ner i smeten
Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm (klä botten med bakpapper) Grädda i nedre delen av ugnen 175° i ca 20 min.
Tårtbotten är klar när den släpper kanterna och nästan har stannat i mitten.
Låt svalna medan den ligger kvar i formen. (tårtan blir och ska vara lite kladdig)
_______________________________
Glasyr
50 g smör
1,5 dl vispgrädde
18 plattor after eight
*
Gör så här:
Smält ihop smör, vispgrädde och after eight. När blandningen kokat upp, drag kastrullen åt sidan.
Häll glasyren över tårtbotten. Stelna i kyl 2-3 timmar. Lossa tårtan från formen med hjälp av en kniv.
Garnera med vispad grädde och ev. after eight
För fler recept! Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Ett svar till “After Eight Tårta

  1. Elin skriver:

    Bakade denna tårta häromdagen och oj vad god den är! Tog med de som blev kvar till jobnbet idag och den är lika uppskattad här! Är helt klart en av mina favoriter =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »