Ediths bästa

Räkcheesecake

Räkcheesecake – En stor favorit vid högtider
*
Börja med att smälta 75 g smör. Mixa 6-8 skivor kavring (bröd)
Blanda ihop och tryck ut i springform Ø ca 24 cm. Ställ i kylen.
_________________________________________________
Fyllning
5 gelatinblad
3 dl creme fraiche, 34%
400 g färskost
1 kg räkor med skal
1 liten rödlök
1 burk stenbitsrom
0,5 dl hackad dill
1 msk pressad citron
Salt/vitpeppar
*
Gör så här:
Lägg gelatinblad i kallt vatten i 10 min. Rör ihop creme fraiche och färskost. Skala räkorna.
Hacka hälften av räkorna. Resten av räkorna används till garnering. Skala och finhacka rödlök. 
Blanda ner hackade räkor, rödlök, rom, dill och pressad citron i röran. Smaka av med salt/vitpeppar.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen. Smält gelatin i kastrull på svag värme. Rör.
Drag kastrullen åt sidan. Lös upp gelatinet med lite av röran.
Rör ner resten av röran. Rör om ordentligt. Bred ut över botten.
*
Låt stelna i kylen 5 timmar eller längre (tex. över natten)
Dekorera med resten av räkorna innan servering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »